Ο χώρος είναι ζεστός, σχεδόν σπιτικός, θυμίζει αστικό σαλονάκι των προηγούμενωνδεκαετιών με χαριτωμένα έπιπλα-αντίκες και τις φωτογραφίες της Ελενας Ναθαναήλ και του Ελβις Πρίσλεϊ να επιτείνουν τη ρετρό ατμόσφαιρα. Ακόμη και το όνομά του, Μπλε Παπαγάλος, είναι δανεισμένο από την κλασική κινηματογραφική «Καζαμπλάνκα». Νονά του μπαρ η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου που μαζί με την αδελφή της Νέλλη και τον Πέτρο Ζήσου αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα «εξωτικό μπαρ» στο Μεταξουργείο.

«Πιστεύω σε αυτή την περιοχή. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα, άνετο. Παραδείγματος χάρη, δεν πήγαινα σε μαγαζιά που δεν είχαν καναπέ για να καθήσεις, εξού και τα σαλονάκια μας. Κύριο μέλημά μας είναι η ποιότητα, καθαρά ποτά και χειροποίητες γεύσεις» αναφέρει η Νέλλη και συμπληρώνει: «Προσφέρουμε κυρίως finger food. Ακόμη και τη σούπα που θα εντάξουμε αργότερα στο μενού θα τη σερβίρουμε σε κούπα». {{{ moto }}}

Εμείς δοκιμάσαμε το γενναιόδωρο μπέργκερ και τη μεξικανική κεσαντίγιας με γαλοπούλα, πιπεριά Φλωρίνης και γλυκόξινη σος, ενώ δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης και στο χειροποίητο λαχταριστό μπράουνι. Η μπάρα προς το παρόν επιμένει στα κλασικά κοκτέιλ, αλλά οι bartenders δοκιμάζουν νέες συνταγές ώστε να θέσουν τις προτάσεις τους στους θαμώνες κι εκείνοι να ψηφίσουν το αγαπημένο τους κοκτέιλ, αυτό που θα φέρει το εμβληματικό όνομα του Μπλε Παπαγάλου. Στα συν οι βραδιές σουίνγκ, τα θεματικά πάρτι, αλλά και τα live που θα ξεκινήσουν προσεχώς.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.