Iδιοκτήτης του Αλέα είναι από το 1987 ο Γιάννης Καλπαχίδης, ο οποίος πριν από 15 χρόνια ξεκίνησε µε περίσσιο µεράκι τη στροφή στο κρασί, αρχικά µε 30 ετικέτες, για να φτάσει σήµερα τις 400! Το 70% εξ αυτών από το εξωτερικό µε ιδιαίτερη έµφαση στη Γαλλία. Η τιµή του ποτηριού ξεκινά από €6 για τα λευκά και €6,50 για τα ερυθρά, ενώ της φιάλης είναι €30 και €32,50 αντίστοιχα. Μαζί προσφέρεται πάντα κάποιο συνοδευτικό, ενώ υπάρχουν και επιλογές πιάτων διά χειρός του ιδιοκτήτη, που αποτελούν το σήµα κατατεθέν του καταστήµατος, όπως χοιρινός λαιµός, µπούτι και στήθος χήνας κονφί και το φηµισµένο του χαµόν από ολόκληρο µπούτι το οποίο προµηθεύεται από την Ισπανία. Το Αλέα διαθέτει επίσης και µια εντυπωσιακή λίστα από ουίσκι, ρούµι και µπράντι εκατοντάδων φιαλών. Θα ήταν παράληψη να µην αναφέρουµε την προτίµηση του µαγαζιού στην τζαζ µουσική, αλλά και στην ιδιαίτερη διακόσµησή του, µε το απόλυτο κόκκινο να κυριαρχεί και τις ασπρόµαυρες φωτογραφίες του κινηµατογράφου της δεκαετίας του ’50 να δεσπόζουν. {{{ moto }}}