Ο βασιλιάς των wine bars στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, µε κατανάλωση η οποία αγγίζει τις 10.000 φιάλες στους έξι, µόλις, µήνες λειτουργίας του. Το Sinatra ανήκει σε µια δεκαµελή παρέα νέων ανθρώπων, οι οποίοι, µε τη συνεργασία του οινοδηµοσιογράφου Βασίλη Γαλανού, ως υπεύθυνου κρασιού, έχει αναλάβει να µυήσει το κοινό στη γνώση και τη σωστή οινική απόλαυση.

Ο κατάλληλος εξοπλισµός, µε την κλιµατιζόµενη κάβα, τους wine dispensers και τους συντηρητές, διατηρεί σε σωστή θερµοκρασία τις 80 αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες που ανανεώνονται συνεχώς, ενώ οι περίπου 30 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι των 160 ml, σε τιµές από €3 έως €7.

Οι θεµατικές βραδιές, κάθε εβδοµάδα, αποτελούν πλέον το αναµενόµενο οινικό must, µε τις Πέµπτες να είναι αφιερωµένες σε λευκές ετικέτες, τις Τρίτες σε ερυθρές, ενώ αναµένονται σύντοµα και άλλα οινικά happenings. Τα εδέσµατα που συνοδεύουν τις οινικές επιλογές είναι λίγα, αλλά νόστιµα, µε πρώτες στην προτίµηση του κοινού τις µικρές ισπανικές πίτσες cocas. Στα συν σηµειώνουµε τα έξι δροσερά κοκτέιλ κρασιού, τα τρία εκ των οποίων περιλαµβάνουν τσίπουρο στη συνταγή τους, καθώς και την τέχνη των baristas στον εσπρέσο, ο οποίος φτιάχνεται σε µηχανή που έγινε κατόπιν ειδικής παραγγελίας για το Sinatra. {{{ moto }}}