Αν οι διακοπές, για τους περισσότερους τουλάχιστον, έχουν τελειώσει, οι αφορμές για τριήμερες εξορμήσεις δεν εξαντλούνται ποτέ. Μια τέτοια, και μάλιστα γεμάτη αρώματα κρασιού μάς δίνουν οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας που διεξάγονται από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου σε 32 οινοποιεία της περιοχής και διοργανώνονται από τον τοπικό δήμο και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας.

Το πλούσιο κυρίως σε οινικές – αλλά και σε γαστρονομικές – εμπειρίες τριήμερο, όσο και το γεμάτο σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πρόγραμμα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια των Μεγάλων Ημερών.

Για να πάρετε μια ιδέα, στο Κτήμα Σεμέλη θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στον αμπελώνα αλλά και στο πρότυπο οινοποιείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ανά μία ώρα, οι οποίες θα κλείνουν με γευστική δοκιμή των κρασιών Σεμέλη. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μεγάλος αριθμός χώρων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν εντός του οινοποιείου στους ξενώνες με την ανεμπόδιστη θέα στους αμπελώνες του.

Γευστικές δοκιμές με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και φυσικά με τα κρασιά του οινοποιείου, θα πραγματοποιούνται ολόκληρο το Σαββατοκύριακο στο Κτήμα Παλυβού. Επίσης ανοιχτή για το κοινό θα είναι έκθεση με χειροποίητα κοσμήματα της Ολγας Μπαρμάζη και χειροποίητα κεριά της Γεωργίας Πανταζοπούλου, ενώ η ομάδα Ecoεικαστικών θα παρουσιάσει τα -εμπνευσμένα από τον οίνο- έργα της. Για μία απολαυστική αυλαία, η γνωστή Μυρσίνη Λαμπράκη δημιουργεί και προτείνει συνταγές με βάση το σταφύλι και το κρασί.

Το οινοποιείο του Κτήματος Σκούρα θα προσφέρει στους επισκέπτες του όλο το τριήμερο ξεναγήσεις και οργανωμένες γευσιγνωσίες από τις 11 έως τις 5 το απόγευμα. Επίσης στον χώρο του Κτήματος θα φιλοξενηθεί έκθεση ζωγραφικής – γλυπτικής από την Μαρία Γκούμα τα εγκαίνια της οποίας θα πλαισιώσει ζωντανή μουσική και φυσικά τα εξαιρετικά κρασιά Σκούρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες, χάρτες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε στο site του Δήμου Νεμέας καθώς και στο www.houseofwine.gr