Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου

3 κ.σ. απαλή μουστάρδα

8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

500 γρ. ασπρομανίταρα (κατά προτίμηση μεγάλου μέγεθους)

1 κ.σ. μαργαρίνη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κεσεδάκι ζωμό κοτόπουλου ψυγείου

1 φλ. πλιγούρι

5 1/2 φλ. νερό

αλάτι, πιπέρι

λίγο μπούκοβο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1 Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2 Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μουστάρδα σε 5 κουταλιές ελαιόλαδου.Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με διάφανη μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

3 Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε την άκρη από το ποδαράκι τους και τα κόβουμε στα 4.

4 Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε τις 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη και αφήνουμε να ζεσταθούν ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να αρωματίσει το λάδι.

5 Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι αυτά να εξατμιστούν.Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.

6 Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη μαρινάδα τους. Αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά, προσθέτουμε 1 1/2 φλ. νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

7 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 4 φλ. νερό και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και ρίχνουμε το πλιγούρι. Αλατοπιρώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Τέλος σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το πλιγούρι να στεγνώσει.Σερβίρουμε με λίγο μπούκοβο.