Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 βαζάκι μουστάρδα με μέλι (στα σουπερμάρκετ)

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 φρέσκο ανανα

πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη), σε ροδέλες

1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους ή ασπρομανίταρα, σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 ml ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αλατοπιπερώνουμε αποβραδίς το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το βυθίζουμε σε ένα μπολ, μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο. Το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το διατηρούμε στο ψυγείογια όλη τη νύχτα.

2Την επομένη, καθαρίζουμε τον ανανά, κόβοντάς τον κάθετα από τα φύλλα προς τη βάση του, σε δύο ημικύκλια. Αφαιρούμε την ψίχα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ενώ κρατάμε στην άκρη τα δύο «μπολ» ανανά.

3Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, ζεσταίνουμε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, χωρίς να το σκουπίσουμε προηγουμένως από τη μαρινάδα. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές, και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο.Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα κομμάτια του ανανά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να δέσουν όλα μαζί τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σβήνουμε με το ρούμι.

4Σερβίρουμε το φαγητό, εάν θέλουμε, μέσα στα «μπολ» του ανανά. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και κρητική γραβιέρα ωρίμανσης, βουτηγμένη σε θυμαρίσιο μέλι.