Ροδόπη Τσιπιτώρη, 3η νικήτρια

Υλικά (για 6 φωλίτσες)

1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι

70 γρ. βούτυρο, λιωμένο

250 γρ. ανθότυρο, σε 6 κομμάτια

400 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. ξίδι

6 αβγά

Εκτέλεση

1 Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Ξαίνουμε καλά το κανταΐφι. Το περιχύνουμε με το βούτυρο και το ξαίνουμε πάλι μέχρι το βούτυρο να πάει παντού.

2 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ο C. Μοιράζουμε το κανταΐφι σε 6 κομμάτια. Παίρνουμε το ένα και πιέζοντας με τους αντίχειρες στοκέντρο δημιουργούμε μια φωλίτσα. Βάζουμε στο κέντρο της φωλίτσας 1 κομμάτι ανθότυρο και το πιέζουμε μετους αντίχειρες ώστε να γίνει επίπεδο. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις φωλίτσες και τις βάζουμε στο ταψάκι. Tις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχριτο κανταΐφι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.

3 Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με τον ζωμό λαχανικών. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και να ψηθούν οι φωλίτσες.

4 Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 δάχτυλο νερό και το ξίδι. Μόλις πάρουν βράση σπάμε μέσα τα αβγά. «Τηγανίζουμε» τα αβγά στο νερό περιχύνοντας με το νερό που βράζει τον κρόκο, με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τααφήνουμε μελάτα. Σερβίρουμε την κάθε φωλίτσα με 1 αβγό ποσέ από πάνω.