Μία λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας για το 2017 διαμόρφωσαν με την ψήφο τους 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, του lifestyle και της γαστρονομίας. Πρόκειται για τα Restaurant 100 Awards, που έχουν σαν στόχο να αναδείξουν τα στέκια τα οποία ξεχωρίζουν οι λάτρεις του ψαγμένου φαγητού, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας. Έτσι λοιπόν, τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από εκείνους για όσους αγαπούν εξίσου το ψαγμένο φαγητό και περιλαμβάνει γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 27 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Ανάμεσα στα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2017, βραβεύσεις απέσπασαν τόσο gourmet όσο και casual εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας: από το Funky Gourmet, το Varoulko Seaside και το Botrini’s, μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και το Σέμπρικο της Θεσσαλονίκης, το Θαλασσάκι της Τήνου, το Omega3 της Σίφνου, το Μεζέν του Βόλου και τον Θωμά του Σκλήθρου Φλώρινας.

Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:
1. Funky Gourmet
2. Vezene
3. Varoulko Seaside
4. Cookoovaya
5. Σπονδή
6. Aleria
7. Nolan
8. Σελήνη
9. Ratka
10. Matsuhisa Athens
Υπήρχαν ωστόσο και ειδικές κατηγορίες, όπως οι:

Top Newcomers, με πρώτο της σχετικής δεκάδας το Nolan

Top Summer Restaurants, την πρωτιά της οποίας απέσπασε το Matsuhisa Mykonos,

Top Casual Restaurants, με το Zonars στην πρώτη θέση και Top Hidden Gems, με το Rouan Thai στην κορυφή.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή του τίτλου Best Female Chef στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και του τίτλου Best New Chef στον Σωτήρη Κοντιζά.

Στην κριτική επιτροπή των Restaurant 100 Awards συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Χάρης Βαφειάς – CEO Stealthgas, Maud Vidal-Naquet – Δημοσιογράφος Le Figaro, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος – Country Manager Google, Πάνος Ιωαννίδης, R&D Chef, Άλεξ Κάβδας – Creative Communicator, Μίλτος Καμπουρίδης – CEO Dolphin Capital Partners, Χρήστος Κωσταρέλλος – Σχεδιαστής, Μαρίνα Μπουτάρη – Founder Trip2Taste, Ντίνα Νικολάου – Chef, Λόλα Νταΐφά – Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Παπαλέξης – CEO Zolotas, Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Πιρπινιάς – Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής HSBC, Δημήτρης Πούπαλος – Creative Photographer, Γιούλικα Σκαφιδά – Ηθοποιός, Μύρωνας Στρατής – Τραγουδιστής, Ιλεάνα Τούντα – Γκαλερίστα, Λάμπρος Φισφής – Stand Up Comedian, Ελένη Ψυχούλη – Δημοσιογράφος.

Τα βραβεία διοργάνωσε το Hotel & Restaurant της Boussias Communications.

Ανακαλύψτε όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν στην ιστοσελίδα www.restaurant100.gr