To νέο καλοκαιρινό μενού του ανακοίνωσε πρόσφατα το Galaxy Bar & Restaurant του Hliton Athens. Το μενού έχει επιμεληθεί ο executive chef Κώστας Αθανασίου (παλιότερη συνέντευξη του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ)ο οποίος χρησιμοποιεί προϊόντα από την ελληνική γευστική παράδοση και τα διανθίζει με διεθνείς αναφορές.

Για αρχή, επιλέξτε το αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι μαριναρισμένο σε κρητική τσικουδιά με κρέμα αβοκάντο, τη σαλάτα ρόκα με λούτζα, αφρό από κοπανιστή Μυκόνου, μαρμελάδα σύκο και ψητά φουντούκια και τη ζεστή τάρτα τυριού με βιολογικό μέλι και ροδάκινο. Συνεχίστε με φρέσκα ταλιολίνι με απάκι, βιολογικό αβγό και νιφάδες μαύρης τρούφας, ριζότο με θαλασσινά και πούδρα από αβγοτάραχο Μεσολογγίου, κοτόπουλο με κριθαρότο αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης και αρνίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε κενό αέρος με μους από πιπεριά Φλωρίνης και σος γιαουρτιού. Η σχάρα είναι από τα δυνατά σημεία του Galaxy με το φιλέτο strip loin ωρίμανσης 30 ημερών και το Black Angus Rib-Eye steak να κλέβουν την παράσταση.

Στο sushi bar κλασικά και αγαπημένα είναι το Dragon Roll, ένα πιάτο-αναπαράσταση της φιγούρας του δράκου, με γαρίδα panko, αβοκάντο και γλάσο teriyaki και το Surf ‘n’ Turf με φιλέτο μοσχάρι, γαρίδα panko και πικάντικη μαγιονέζα. Νέες αφίξεις, το Octopus Maki με χταπόδι, καβούρι και αβοκάντο και το Scallop Maki με χτένι, γαρίδα panko και αγγούρι.

Ιδανικός επίλογος, το πρωτότυπο γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από κρόκο Κοζάνης, παγωτό βανίλια και σος ελληνικού καφέ, η δροσερή πανακότα σε σούπα φράουλας και η εντυπωσιακή σφαίρα σοκολάτας Valrohna με μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από φρούτα του πάθους.

Galaxy Bar & Restaurant, τηλ. 210 7281402, www.hiltonathens.gr