Μια νέα γευστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτό το καλοκαίρι οι επισκέπτες του GB Roof Garden Restaurant, του φημισμένου εστιατορίου της Μεγάλης Βρεταννίας. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 12 Ιουλίου, από τη 1 το μεσημέρι, μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, θα μπορούν να γευτούν απολαυστικά ταρτάρ από ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με άρωμα Μεσογείου δια χειρός του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη. Ο Αστέριος Κουστούδης, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, έχει ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες, στην άριστη τεχνική και με τελικό στόχο το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Με εμπειρία πολλών ετών στη μεσογειακή, ελληνική γαστρονομία ο Αστέριος Κουστούδης ήρθε να δώσει μια σύγχρονη νότα στην κουζίνα του GB Roof Garden. Το μενού του εστιατορίου, μέσα στο οποίο εντάσσεται και το «μεσογειακό μενού με ταρτάρ θαλασσινών», βασίζεται στη νέα μεσογειακή κουζίνα και χρησιμοποιεί την μέθοδο του αργού μαγειρέματος – σε χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες. Σε συνδυασμό μάλιστα με καλές πρώτες ύλες αποτελεί την επιτομή της υγιεινής και νόστιμης κουζίνας.

Ο Αστέριος Κουστούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Με εκπαίδευση σε σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα και σε σεμινάρια στο Παρίσι, εργάστηκε σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Μερικά από αυτά είναι το Αθήρι στη Θεσσαλονίκη, το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, το Αγιολί στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης το Vardis του ξενοδοχείου Πεντελικόν, όπου βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin για την ελληνική μεσογειακή κουζίνα του.

Το μενού των μεσογειακών ταρτάρ περιλαμβάνει ταρτάρ καραβίδας με εξωτικά φρούτα, κροκέτα καβούρι με κρέμα τυριού, ταρτάρ από αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, αβγοτάραχο, σιρόπι ψητής ντομάτας και μαρμελάδα ελιάς, ταρτάρ από μπαρμπούνι, πιπεριές Φλωρίνης κονφί, κουκουνάρι, σταφίδες και κάππαρη και ταρτάρ από πέστροφα Ορχομενού, σάλτσα αρακά, γάλα καρύδας και σορμπέ μοσχολέμονο-τζίντζερ.