από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Η γεύση στα πιο εξωτικά της

Το Big Kahuna στον Κεραμεικό είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μαγαζί που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου
Η γεύση στα πιο εξωτικά της
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στη Χαβάη ο big kahuna ήταν ο σαμάνος, ο μάγος, ο μάγειρας. Στην κουλτούρα των σέρφερ σημαίνει το «τεράστιο κύμα», ενώ στην ταινία «Pulp Fiction» ήταν όνομα μπέργκερ. Στην Αθήνα, το Big Kahuna είναι ένα στέκι που σερβίρει περίεργα μπέργκερ, εξωτικά πιάτα και ιδιαίτερα κοκτέιλ μέσα σε ένα παλιό γκαράζ-συνεργείο στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό. Το σκηνικό που συναντάς όταν περνάς τη μεγάλη μεταλλική γκαραζόπορτα με το μότο: «είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο μεγάλο κύμα» είναι εκείνο ενός beach bar κάπου στη Χαβάη ή σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Δεν είναι μόνο οι καλαμωτές και η αίσθηση του ανοιχτού χώρου που δίνει το ψηλοτάβανο πρώην συνεργείο, είναι και όλοι οι μάγειρες και σερβιτόροι που φοράνε χαβανέζικα πουκάμισα και πολύχρωμα λουλούδια στον λαιμό ή στα μαλλιά: όλα παραπέμπουν σε ένα ατελείωτο, εξωτικό καλοκαίρι!



Το βράδυ της Παρασκευής που το επισκεφτήκαμε, και καθώς όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα – πρόκειται για μία από τις πιο ξεχωριστές αφίξεις της σεζόν -, καθίσαμε στο μπαρ και παραγγείλαμε το πιο περιζήτητο και δημοφιλές πιάτο του: The predator, μπέργκερ με patty από φιλέτο κροκόδειλου, ψημένο ανανά με τσίλι, iceberg και mayo με chipotle. Ήταν πράγματι νοστιμότατο, όπως έλεγαν και οι φήμες. Από τα ορεκτικά, επιλέξαμε Summer rolls with truffle, ρολάκια με φρέσκο σολομό, αβοκάντο, αγγούρι και κρέμα τρούφας, αλλά και βατραχοπόδαρα με ταϊλανδέζικο πράσινο κάρι, ψημένα κρεμμυδάκια και φρέσκο βασιλικό και κόλιανδρο.
Φυσικά, υπάρχουν και πιο mainstream γεύσεις, όπως το κλασικό μπέργκερ και το Outside skirt steak από διάφραγμα μόσχου με λευκή σος μπάρμπεκιου και ψημένη γλυκοπατάτα. Όμως εμείς θα επιστρέψουμε για να δοκιμάσουμε το The big kahuna, μπέργκερ, με τζαμαϊκανό φιλέτο αστακού και κάποιο από τα επιδόρπια με την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα.

Οι Κahuna Bros, όπως μας συστήνονται, δηλαδή ο Στέφανος Στεφανίδης, πρώην σεφ του 48 Urban Garden, και ο Δημήτρης Μπαλλιάν, ένας εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου Nolita στο ξενοδοχείο Semiramis, μπλέκουν εξωτικά υλικά δημιουργώντας umami συνταγές. Μια κουζίνα mix and max, με μεξικάνικες, ασιατικές, αμερικανικές και λατινοαμερικανικές επιρροές. Στόχος τους ήταν να προσφέρουν σπάνιες και ακριβές πρώτες ύλες σε χαμηλές τιμές. Το κατάφεραν. Με 15-25 ευρώ το άτομο θα φύγετε χορτασμένοι. Το σημαντικότερο όμως που πέτυχαν είναι να δημιουργήσουν ένα αλλιώτικο μαγαζί, εξωτικό, με όλη τη σημασία της λέξης.

The Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός. Τηλ: 2105244100


Εστιατόρια περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.