Στο Rock & Balls, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, είχα δοκιμάσει αρκετές φορές κεφτεδάκια συνοδεία κοκτέιλ για να τιμήσω το νέο concept που έφερε στην «αγορά». Νεοϋορκέζικος αέρας και νόστιμο φαγητό, βασισμένο σε μια απλή ιδέα που έλειπε από την πόλη. Πρόσφατα, το επισκέφτηκα ξανά καθώς έμαθα ότι το μενού άλλαξε και την κουζίνα ανέλαβε ένας νέος σεφ, ο Δήμος Σαμουράκης, ο οποίος έχει περάσει από το λονδρέζικο Mazi, αλλά και από την κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη στο Aleria. {{{ moto }}}

Με έμφαση και πάλι στους κεφτέδες και τις ελληνικές γεύσεις, το μενού ενισχύει και τον ασιατικό του προσανατολισμό, χάρη στον Χρόνη Δαμαλά, τον έτερο ταλαντούχο σεφ που κατέχει την ιαπωνική μαγειρική δεξιοτεχνία όσο λίγοι στον τόπο μας και αναλαμβάνει το λεγόμενο Asian Corner «Balls & Rolls». Από την αναδιαμορφωμένη λίστα του σούσι με έμφαση στα μάκι και στο new style σούσι, ξεχώρισα το μάκι με καπνιστή ρέγκα και φουαγκρά – ίσως το καλύτερο πιάτο που δοκίμασα – αλλά και τον φρεσκότατο τόνο.

Φιλέτο σολομού με ταλιατέλες λαχανικών και ρύζι jasmine.

Νοστιμότατα ήταν επίσης το ταρτάρ μανιταριών με λαδολέμονο μυρωδικών και φλοίδες από αρσενικό Νάξου, οι φακές με καπνιστό σολομό και hoisin dressing, η ζεστή πατατοσαλάτα – οι πατάτες έλιωναν στο στόμα! – με λουκάνικα, αβγό ποσέ και σάλτσα λουκάνικου, τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου σε σκορδάτα παντζάρια και το φιλέτο σολομού με ταλιατέλες λαχανικών και ρύζι jasmine. Από το τραπέζι δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά τα κοκτέιλ, με το Saint Peace και το Asian Velvet να ξεχωρίζουν. Γλυκό, όχι, δεν δοκίμασα, αλλά υπόσχομαι να το κάνω στην επόμενη επίσκεψή μου. Δεν θα έχανα με τίποτε το νεοϋορκέζικο τσιζκέικ σε ένα τέτοιο στέκι.