Το Athos restaurant-bar σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Χτισμένο σε ένα ύψωμα στην είσοδο της Ουρανούπολης, έχει βεράντα με θέα το λιμάνι και τον χαρακτηριστικό Πύργο της Ουρανούπολης, τον κόλπο του Αγίου Ορους, τον Αθωνα, την Αμμουλιανή και τα Γαϊδουρονήσια και, καθώς είναι ανοιχτό όλον τον χρόνο, αποτελεί γαστρονομικό προορισμό από μόνο του. Οι ιδιοκτήτες του, ο Νίκος και η Μιράντα Γκιούρα, είναι απόλυτα αφιερωμένοι στο εστιατόριό τους και διατηρούν τα πάντα καθαρά και περιποιημένα. Ο Νίκος έχει αναλάβει τη διαχείριση και το σέρβις, ενώ η Μιράντα είναι αρχηγός στην κουζίνα. Χρησιμοποιεί πρώτες ύλες μόνο από την περιοχή και τη χερσόνησο του Αγίου Ορους και από τα χέρια της προκύπτουν μοναδικά πιάτα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το λεμονάτο ψάρι – μια αγιορείτικη συνταγή που φτιάχνεται με μπακαλιάρο, ροφό ή μαγιάτικο και πατάτες – το μυδοπίλαφο με θαλασσινά, την «άπαιχτη» γαριδομακαρονάδα και την παντρεμένη σαρδέλα, ενώ για την όρεξη προτείνω ψητή μελιτζάνα με κρίταμο και βότανα από το Αγιον Ορος. Στον χώρο του εστιατορίου υπάρχει επισκέψιμη κάβα που περιλαμβάνει ελληνικές κυρίως ετικέτες, με προτίμηση στο Κτήμα Τέχνη Οίνου. Τα παιδιά θα χαρούν ιδιαίτερα τόσο με την παιδική χαρά όσο και με το κλασικό αγαπημένο τους φαγητό, μπιφτέκι με πατάτες!

Athos restaurant-bar: Ουρανούπολη, Χαλκιδική, τηλ. 23770 71636 και 6974 077 004, www.athosrestaurant.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.