Τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος και η φύση συνεργάζονται φιλοδοξεί να μάθει στα παιδιά μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων το Περιβόλι στη Βάρη, μια οικολογική φάρμα που άνοιξε τις πόρτες της εδώ και περίπου έναν χρόνο. Αυτή τη φορά όμως δεν θα εστιάσουμε στο ευρύτερο έργο του Περιβολιού, αλλά στην κουζίνα του: νόστιμη, βιολογική, υγιεινή και καθόλου φλύαρη. Με άλλα λόγια, όπως οφείλει να είναι κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της. Από τον – πολύ σωστά κατ’ εμέ – πολύ μικρό κατάλογο διαλέξαμε ένα βετούλι (το κατσικάκι που είναι μεγαλύτερο του ενός έτους και μικρότερο των δύο) μαγειρεμένο στη γάστρα με ελιές και λαχανικά, μια αρωματικότατη σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό και μια δροσερή σούπα από φράουλες και παντζάρια που ήρθε στο τραπέζι συνοδεία στραγγιστού γιαουρτιού από τα χέρια του σεφ Γιάννη Στανίτσα. Δεν χρειάζεται να πούμε βέβαια πως όλα τα λαχανικά είναι από την ίδια τη φάρμα και οτιδήποτε δεν παράγεται εκεί προέρχεται από άλλες επιλεγμένες βιολογικές μονάδες. Θα ήταν αντίθετο με τη φιλοσοφία τους.

Το Περιβόλι στη Βάρη: Κυργίων 15, Βάρη, τηλ. 210 8963 000, 6981 127 805