Η παλιά προσεκτικά ανακαινισμένη μονοκατοικία του CHEFI με τον όμορφο φροντισμένο κήπο στην οδό Περικλέους 31, έναν ήσυχο δρόμο του Χαλανδρίου, εκπέμπει μια αυθεντική διάθεση εξωστρέφειας και κοσμοπολιτισμού.

Την ίδια στιγμή τα πάντα μοιάζουν σοφά μελετημένα, από τα handmade φωτιστικά μέχρι τα πιάτα που σερβίρεται το φαγητό, ώστε να δημιουργήσουν τελικά έναν ευχάριστο σύγχρονο χώρο που σε «κρατάει» και o οποίος επεκτείνεται σε έναν υπέροχο ημιυπαίθριο. Τώρα όμως που οι καλοκαιρινές ημέρες ξεπροβάλλουν αυτονόητη επιλογή αποτελεί ο πράσινος κήπος.

Περνώντας τελικά στο κυρίως περιεχόμενο ανακαλύπτεις ένα φροντισμένο μενού με την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα να παιχνιδίζουν, αντλώντας πινελιές από τη διεθνή. Ενορχηστρωτής των εξαιρετικών πιάτων είναι ο σεφ Αλέξανδρος Κοσσυβάκης, o όποιος υπογράφει και τις γλυκές δημιουργίες, γράφοντας τον απαραίτητο επίλογο.

Ετσι καθώς το μενού φιλοξενεί πιάτα όπως σολομό σχάρας με σος μάνγκο και σόγιας, ταμπουλέ λαχανικών, μανιτάρια και κρέμα wasabi, γαρίδες με σάλτσα bisque, πουρέ κολοκύθας, μους φέτας, τραγανό chorizo και φρέσκα μυρωδικά, αλλά και φιλετάκια μόσχου με μανιτάρια, σπαράγγια, ρόκα και γκρεμολάτα, αποκαλύπτεται το ταλέντο του σεφ να αναμειγνύει τις γεύσεις, χωρίς ούτε στιγμή να αλλοιώνει την καθαρότητά τους.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η «ψαγμένη» λίστα εξαιρετικών κρασιών, την οποία υπογράφουν οι ταλαντούχοι Wine Commanders.

Πίσω από τη δημιουργία του CHEFI υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς η ιδιοκτήτριά του, η Εφη με σπουδές στη Βοστώνη και στο Σαν Φρανσίσκο και εμπειρία σε μεγάλες πολυεθνικές αποφάσισε να ακολουθήσει την καρδιά της και να σπουδάσει μαγειρική. Το παιδικό της όνειρο οδήγησε τελικά στο CHEFI, όπου το χαλαρό, απέριττο και φίνο περιβάλλον, το άψογο σέρβις και οι υπέροχες μουσικές επιλογές – δια χειρός Εφης – είναι ο προθάλαμος για την τέλεια γαστρονομική εμπειρία που έπεται.

CHEFI The Restaurant: Περικλέους 31, Χαλάνδρι. Κρατήσεις: 210 68 15 774,

therestaurant@chefi.gr, www.chefi.gr