Στο πρώτο ελληνικό pancake house η αμερικανική κλασική λιχουδιά προσαρμόστηκε στα δικά μας δεδομένα, έγινε πιο ανάλαφρη, αφού χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερες λιπαρές ύλες, και αγκάλιασε αρκετά ελληνικά παραδοσιακά υλικά όπως η φέτα, ο ανθότυρος, το ταχίνι, το μέλι. Και ενώ το μυαλό μας πηγαίνει στα γνωστά γλυκά pancakes, εδώ θα δοκιμάσετε και πολλά αλμυρά. Θα επιλέξετε τη βάση της προτίμησής σας και μετά θα βρείτε ποιο από τα πολλά toppings σάς κάνει όρεξη. Φυσικά υπάρχει το maple syrup, ο συνήθης συνοδός του αμερικανικού pancake, αλλά και γλυκό του κουταλιού βύσσινο, κρέμα ζαχαροπλαστικής, πραλίνα, μαρμελάδες, παγωτό, γιαούρτι, φιστικοβούτυρο, τιραμισού, μπανόφι, μους φέτας, μαριναρισμένο φιλέτο γαλοπούλας, κάππαρη, ντομάτα και αβγό, λουκάνικο, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια και πολλά ακόμη υλικά για να φτιάξετε τη δική σας τηγανίτα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε εξαιρετικό καφέ.

Μελινικόν: Σκουφά 37, Κολωνάκι, τηλ. 211 4091 430.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.