Στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα δεν πήγαινα συχνά, αν και κάτοικος νοτίων προαστίων. Προσφάτως όμως ανακάλυψα έναν πολύ καλό λόγο για να την επισκέπτομαι τις Κυριακές τα μεσημέρια. Είναι το brunch του Momo που μάλλον δεν αποτελεί μυστικό αν κρίνω από την κοσμοσυρροή. Τα αφράτα πανκέικ ήρθαν συνοδεία σπιτικής μαρμελάδας φράουλα, σιρόπι σφενδάμνου και πραλίνας φουντουκιού, η τυρόπιτα ταψιού με το τραγανό φύλλο μύριζε χωριό, ενώ τα αβγά επάνω σε φρυγανισμένα ζεστά μπριός έκαναν παρέα με ζουμερό μαγειρεμένο σπανάκι στη μία από τις πολλές εκδοχές που σερβίρονταν. Από ένα τέτοιο τραπέζι, στρωμένο με βιολογικά και προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε ο μυρωδάτος καφές φίλτρου ούτε η βαρελίσια μπίρα, με αποτέλεσμα το γλυκό να εναλλάσσεται με το αλμυρό και τελειωμό να μην έχουν. Ομολογουμένως μια έξυπνη ιδέα του ιδιοκτήτη Αργύρη Κουμούση και μια εξαιρετική υλοποίηση από τον σεφ Κώστα Βασιλόπουλο. Τον σχολιασμό του χώρου τον άφησα για το τέλος επειδή έχει βάθος και είναι… κήπος. {{{ moto }}}

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Mαρτίου 2015.