Αυθεντικό ταϊλανδέζικο στην Αθήνα δεν θυμάμαι πόσο καιρό είχα να φάω. Ισως από την εποχή του Guru bar. Ετσι, δεν χρειάστηκε να με πιέσουν πολύ για να πάω μέχρι τα κοντινά μου Πετράλωνα με σκοπό να δοκιμάσω «οικονομικό και νόστιμο τάι σε ένα cool μαγαζί», όπως μου έταξε η παρέα. Μπαίνοντας μέσα, με χαρά διαπίστωσα ότι απουσίαζαν βούδες, ξυλόγλυπτες μάσκες, ρυάκια με πολύχρωμα νερά σε σιντριβάνια και χρώματα που σε τυφλώνουν με την έντασή τους – ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένα μαγαζί με έθνικ κουζίνα πρέπει να παραπέμπει σε τουριστική καρτ ποστάλ των 80s. Δοκιμάζοντας τηγανητό ρύζι με καρύδα, ανανά και γαριδούλες, σαλάτα με λαχανικά και μαριναρισμένο μοσχάρι, κίτρινο κάρι με κοτόπουλο και νουντλς ρυζιού με γαρίδες και αβγό σε σάλτσα από ταμαρίντ, τσίλι και ζάχαρη κοκοφοίνικα, θυμήθηκα γιατί μου αρέσει το ταϊλανδέζικο – με πιρούνι πάντα και συνοδεία ελληνικού λευκού κρασιού. Ρώτησα, λοιπόν, και έμαθα ότι επικεφαλής στην κουζίνα είναι η Κουκάι του Guru bar. Ο κόσμος της Αθήνας είναι τελικά μικρός, αλλά κάποιες φορές πολύ νόστιμος.

Blue Bamboo: Κυδαντιδών 24, Ανω Πετράλωνα, τηλ. 210 3423 124

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.