Αν και δεν είμαι λάτρις του τσίπουρου με γλυκάνισο, το εστιατόριο Γλυκάνισος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός για θαλασσινά και ψαρικά. Ο άνετος χώρος με τη λιτή διακόσμηση αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη εκδοχή της ψαροταβέρνας και την αναβαθμίζει σε μοντέρνο εστιατόριο θαλασσινών.
Στον κατάλογο, ο οποίος αλλάζει κάθε σεζόν ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, θα βρούμε σχεδόν αποκλειστικά θαλασσινές γεύσεις. Τα ολόφρεσκα ψάρια μαγειρεύονται με βάση την ελληνική κουζίνα, προσαρμοσμένη ωστόσο στις σημερινές απαιτήσεις. Το αποτέλεσμα είναι νοστιμιά αλλά και ποιότητα, σε λογικές τιμές.

Τα αφράτα κεφτεδάκια μπακαλιάρου είναι τηγανισμένα σε «ελαφρύ» τηγάνι και σερβιρισμένα με σος αγιολί, το καρπάτσο με λαβράκι μαρινάρεται σε σιρόπι από πορτοκάλι και λάδι βασιλικού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφρό αλατιού, ενώ το κριθαρότο του Γλυκάνισου, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, είναι μαγειρεμένο με καραβιδοουρές σε ζωμό από φρέσκες γαρίδες, με φρέσκια ντομάτα, παρμεζάνα, καρότο και κρόκο Κοζάνης.

Τα εδέσματα συνοδεύονται από μια λίστα με επιλεγμένες ετικέτες τσίπουρου, ούζου, ρετσίνας και κρασιού, από όλη την Ελλάδα. Ξεχωρίσαμε τις 35 ετικέτες λευκού οίνου, με έμφαση στις ποικιλίες που ταιριάζουν με τα θαλασσινά. Τη λίστα συμπληρώνουν προτάσεις για αφρώδες και γλυκό κρασί και αποστάγματα.

Γλυκάνισος, Μ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, τηλ. 2310 302 882