Eν αρχή ην η γεύση και το GB Roof Garden στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία μας συστήνει ένα μενού α λα ιταλικά. Ο σεφ Αστέριος Κουστούδης παρουσιάζει διαφορετικές μορφές ενός από τα πιο γνωστά ιταλικά πιάτα, τα ραβιόλι. Πρόκειται για ένα πιάτο που δεν λείπει από καμία σημαντική περίσταση στα σπίτια των Ιταλών και τους συντροφεύει στην χαρά του γάμου, της βάφτισης ή στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Για τις νύχτες το βραβευμένο από το περιοδικό «Forbes», Alexander’s Bar αποτείει φόρο τιμής στον Τζέιμς Μποντ και στο αγαπημένο του μαρτίνι. Και μπορεί ο διάσημος πράκτορας να το έπινε πάντα «Shaken, not stirred» («κουνημένο και όχι ανακατεμένο»), oι barmen του Alexander’s Bar όμως το προτείνουν σε πέντε διαφορετικές εκδοχές.

Τέλος, όσοι αναζητούν τον συνδυασμό εκλεκτού κοκτέιλ και πούρου, μπορούν να επισκεφθούν το Alexander’s Cigar lounge στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Η ειδική ομάδα των εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων barmen δημιούργησε μία ολοκαίνουρια λίστα με κοκτέιλ, ειδικά επιμελημένα για να δένουν απόλυτα με την γεύση ενός εξαιρετικού πούρου. Μάλιστα, μπορείτε να ενημερώσετε τους ειδικούς για τις προτιμήσεις σας και εκείνοι θα δημιουργήσουν τον δικό σας συνδυασμό πούρου – κοκτέιλ.

Και αν η Μεγάλη Βρεταννία αντικρίζει τον χειμώνα με διεθνή αέρα οι λάτρεις της ελληνικής κουζίνας μπορούν να βρουν λιμάνι στο εστιατόριο Tudor Hall, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου King George και να μυηθούν στις μυρωδιές και τις γεύσεις της κοσμοπολίτισσας Κέρκυρας. Με οδηγό τον κερκυραίο chef de cuisine Αλέξανδρο Κοσκινά αφεθείτε στην μαγεία μιας διαφορετικής πλευράς της Ελλάδος, με πολλές βενετσιάνικες επιρροές.

Μεγάλη Βρεταννία: Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου,210 3330 000, www.grandebretagne.gr

King George: Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222 210, www.kinggeorgeathens.com/