Ενας ψηλοτάβανος βιομηχανικός χώρος με χρωματιστά μαξιλάρια και φώτα, καμιά δεκαριά τραπέζια μέσα και άλλα τόσα έξω, και ένας πολύχρωμος κόσμος να πηγαίνει και να έρχεται στην κουζίνα, στο σέρβις, μέσα κι έξω. Αυτό είναι το Mama Roux που παντρεύει γεύσεις από Δύση και Ανατολή.
Το ανατολίτικο μουταμπάλ είναι ονειρεμένο, με ψιλοκομμένο αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, γιαούρτι, μαϊντανό, αμύγδαλα και κουκουνάρι, το πατέ του Ζαν-Λουί φτιάχνεται με συκωτάκια κοτόπουλου και Μαυροδάφνη, το κλασικό αμερικανικό μπέργκερ από μοσχαρίσιο κιμά, μουστάρδα και σπιτική μαγιονέζα σε στέλνει κατευθείαν ταξίδι στις ΗΠΑ, το σουβλάκι ταντούρι μαρινάρεται σε ινδικά μπαχαρικά, λεμόνι και γιαούρτι και συνοδεύεται από τσάτνεϊ, αραβική πίτα και ρύζι, το σουβλάκι Mama Roux φτιάχνεται με φρέσκο σολομό και κολοκυθάκι, ενώ στα ζυμαρικά μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε λιγκουίνι και νουντλς. Πολύ ωραίες σαλάτες, τις οποίες όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει στη μισή ποσότητα.Εν τέλει, μια πολυσυλλεκτική, γοητευτική, έθνικ κουζίνα με φαλάφελ, τάκος και μπουρίτος, κεσαντίγιας και στέικς.

Χαλαρή ατμόσφαιρα και ωραίες jazz, rhythm’n’ blues μουσικές, ενώ τις Κυριακές 12.00-17.00 στρώνεται μεγάλο brunch με όλου του κόσμου τα καλά: τυνησιακό shakshouka (αβγά ποσέ με λαχανικά σε σάλτσα με σαφράν), thai twist burger (μπέργκερ με τσίλι, τζίντζερ και γλυκόξινη σάλτσα), κροκ μεσιέ, πανκέικς, αβγά Μπένεντικτ, ομελέτες, μπέιγκελ, υπέροχα γλυκά, χυμοί, καφέδες, κοκτέιλ και ό,τι βάλει ο νους σου. Ανοιχτά από το πρωί για καφέ και λιχουδιές.

Mama Roux, Αιόλου 48, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ. 213 0048 382