Με αφορμή την ταινία «The Lunchbox», που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 4 Σεπτεμβρίου, μια ιστορία αγάπης γεννημένη μέσα από το παραδοσιακό σύστημα καθημερινής παράδοσης γευμάτων των γυναικών της Ινδίας προς τους συζύγους τους, η Feelgood και το περιοδικό ΒΗΜΑGourmet δίνουν σε 2 τυχερούς την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της ινδικής κουζίνας.

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό εδώ μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και κερδίστε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα δίωρο σεμινάριο-εισαγωγή στη φιλοσοφία της ινδικής μαγειρικής όπως αυτή παρουσιάζεται στην ταινία «The Lunchbox», με πρωταγωνιστή τον Iρφάν Καν («Slumdog Millionaire», «The Life of Pi»). Μια ταινία όπου τo φαγητό γίνεται το διάμεσο για να υφανθεί μια πρωτότυπη σε σύλληψη ιστορία, μέσα από ένα ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων που αποτυπώνει τις χαρές και τις λύπες της καθημερινότητας με έναν απαράμιλλο τρόπο.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου η συγγραφέας του βιβλίου «Γιόγκικη Κουζίνα» (εκδ. Γκαρούντα Ελλάς 2012), σεφ Μαίρη Δεβολή.

Πότε: Τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 19:30

Πού: Στο εστιατόριο Pink Elephant (Σωκράτους 4α,, Χαλάνδρι, www.pink-elephant.gr)

Υπό την αιγίδα της Ελληνο-Ινδικής Εταιρίας Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.) http://www.elinepa.org/

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/9 και οι 2 τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω email. Το δώρο είναι προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται.

Η ταινία

Εδώ και 120 χρόνια στη Βομβάη, κάθε πρωί, 5.000 Νταμπαβάλα, τοπικοί κούριερ φαγητού, παραδίδουν ζεστά γεύματα από την κουζίνα των νοικοκυρών στα γραφεία των συζύγων τους. Μόνο ένα στο ένα εκατομμύριο πακέτα μπορεί να φτάσει σε λάθος χέρια! Το «The Lunchbox» είναι η ιστορία αυτού του λάθους, που θα φέρει κοντά δύο αγνώστους. Ετσι, μια νεαρή γυναίκα θα βρεθεί να αλληλογραφεί με έναν μοναχικό υπάλληλο, ανταλλάσσοντας καθημερινά μηνύματα μέσω των πακέτων φαγητού.

Δείτε το τρέιλερ


4 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Η εισηγήτρια του σεμιναρίου Μαίρη Δεβολή

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε ναυτιλιακά στο City of London Polytechnic του Λονδίνου. Μέσω των προσωπικών της αναζητήσεων ήρθε σε επαφή με την γιόγκα. Ασχολήθηκε με την γιόγκικη και ινδική κουζίνα, εναρμονίζοντάς τις στις σύγχρονες ανάγκες, ώστε να είναι προσιτές στους αναζητητές της γιόγκα, αλλά και σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με υγιεινά και πρωτότυπα πιάτα. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει στην Ελλάδα, δίδοντας ομιλίες και σεμινάρια πάνω στην γιόγκικη και ινδική διατροφή. Πολλές συνταγές της έχουν δημοσιευτεί στο βιβλίο «Γιογκική Κουζίνα», εκδ. Γκαρούντα Ελλάς, 2012, ενώ τώρα ετοιμάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στην ινδική χορτοφαγική κουζίνα.