Οταν πριν από 10 χρόνια άνοιξε το It στην Πανεπιστημίου ήταν η άλλη πρόταση του fast food: φρεσκοκομμένες σαλάτες, σάντουιτς φτιαγμένα το ίδιο πρωί με έμφαση στα υλικά, ελαφριά πιάτα και προσανατολισμός στην υγιεινή διατροφή. Πλέον, το μαγαζί μεταφέρθηκε στη Σκουφά και εκεί ανανεώθηκε και έγινε all day εστιατόριο. Η φιλοσοφία όμως παραμένει η ίδια. Απλότητα, φρεσκάδα, καλές πρώτες ύλες. Ο χώρος, που διαμορφώθηκε από τους Divercity Architects, απλώνεται σε επίπεδα, έχει φωτεινά χρώματα και σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα μεγάλο καφάσι, με καναπεδάκια, καρέκλες και πολύ οικεία ατμόσφαιρα. Στα ξύλινα ράφια φιγουράρουν ελληνικά καλούδια και στα πιάτα πρωταγωνιστούν προϊόντα μικρών παραγωγών. Το μενού, ελληνικής κατεύθυνσης και εμπνεύσεως, έχει αναλάβει ο σεφ Ανδρέας Λαγός. Τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο γεμάτα από το πρωί για σπιτική μπουγάτσα, φρέσκους χυμούς, αφεψήματα, καφέ, smoothies και πρωτότυπα σάντουιτς με ωραίο ψωμί. Οσο περνάει η ώρα οι επιλογές αυξάνουν: πιτάκια με αρμόγαλο, γαρίδες με σουσάμι και ντοματίνια, ρολά με σπανάκι και καπνιστό τυρί, ραβιόλες με ανθότυρο, burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι, μοσχαρίσια ταλιάτα με ρόκα και λιαστό πετιμέζι, φιλέτο σολομού με περγαμόντο, διάφορες σαλάτες (με φακές και καραμελωμένο κρεμμύδι, με βιολογικό άγριο ρύζι και σταφίδες, με κινόα και σάλτσα από ταχίνι) και στο τέλος μους σοκολάτας, σφακιανή πίτα με μέλι και καρύδια και σπιτικό brownie. {{{ moto }}}

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.