Υπάρχουν µέρες που η περιπετειώδης διάθεσή µου µε εγκαταλείπει. Δεν θέλω πια άλλες δοκιµές. Θέλω να πάω κάπου να φάω καλό φαγητό και να χαλαρώσω. Αλλά οι απαιτήσεις µου δεν σταµατούν εδώ: θέλω ο σεφ να µε εκπλήξει µεν αλλά η έκπληξη να έχει εγγυηµένο αποτέλεσµα. Ξέρω, ξέρω, ζητάω πολλά…

Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν πολλά µέρη που να µε ικανοποιούν όταν η διάθεσή µου είναι… κάπως. Η Νένα Ισµυρνόγλου ωστόσο πετυχαίνει πάντα τον στόχο. Πριν από µια δεκαετία πήγαινα στις Γεύσεις Με Ονοµασία Προελεύσεως κάθε φορά που είχα ανάγκη από ένα καλοψηµένο φιλέτο για να στυλωθώ, αλλά ο ουρανίσκος µου αποζητούσε και την ντελικάτη γεύση του πουρέ µπιζελιών που αριστοτεχνικά παρασκεύαζε η σεφ. Και βέβαια όλα αυτά γύρευαν και το επιλεγµένο από τον Πάνο Ζουµπούλη καλό κρασί. {{{ moto }}}

Ολοι αναγνωρίζουν στον Πάνο την περί οίνου βαθιά γνώση του, αλλά εγώ του αναγνωρίζω και κάτι ακόµη: ότι δεν µπήκε ποτέ στον πειρασµό να προσθέσει περισσότερα τραπέζια στο εστιατόριό του, να κάνει περισσότερα κουβέρ αδιαφορώντας για το στριµωξίδι των πελατών του (ναι, ναι, τα βλέπουµε και αυτά). Ετσι, ο κήπος του το καλοκαίρι, αλλά και τα δωµάτια του νεοκλασικού που στεγάζει τις Γεύσεις αποτελούν όαση όλες τις εποχές.

Μια ζεστή βραδιά στα τέλη του Σεπτέµβρη κάναµε τραπέζι σε φίλους µας στον κήπο τους απολαµβάνοντας εξαιρετικό ψάρι και δροσερές σαλάτες. Ως άνθρωποι µιας κάποιας ηλικίας είχαµε πάει νωρίς και ήµασταν οι πρώτοι πελάτες. Εντυπωσιαστήκαµε από το γεγονός ότι µέχρι να τελειώσουµε το φαγητό µας, κάπου δύο ώρες αργότερα, ο κήπος ήταν γεµάτος και µάλιστα από νέους ανθρώπους. Βλέπετε, ο υιός Ζουµπούλης, οινολόγος επίσης, έβαλε το χεράκι του για την ανανέωση του εστιατορίου. Τώρα µπορεί κανείς να απολαύσει και φαγητό, τύπου tapas, στο µπαρ, µαζί µε το πάντα επιλεγµένο κρασί.

Ετσι, ξαναπήγαµε και εµείς παίζοντας τους νεότερους για να διαπιστώσουµε ότι η προσεγµένη πρώτη ύλη και η τέχνη της Νένας δεν περιορίζονται µόνο στο εστιατόριο. Αν πάτε, µην ξεχάσετε να δοκιµάσετε την πίτσα-πίτα (από το µπαρ), τον µπακαλιάρο «χουνκιάρ», τα αρνίσια κεφτεδάκια και τις τηγανητές πατάτες µε δύο σάλτσες.