Το Harvest, µέσα σε λίγους µήνες από την παρθενική του εµφάνιση, κατάφερε να καθιερωθεί ως ένα αγαπηµένο στέκι µε προσανατολισµό κυρίως στον καφέ και στο κρασί. Τα ισπανικά πλακάκια στο µπαρ σηµατοδοτούν την γαστρονοµική κατεύθυνση του µενού, ενώ στο φόντο, ακριβώς πίσω από τον barista, δεσπόζουν καλαίσθητα κόκκινα φλιτζάνια. Μία εκ των ιδιοκτητών, η Ειρήνη Λυµτσιούλη, γνώριζε τον κόσµο του καφέ καλά, πολύ πριν από τη δηµιουργία του Harvest, Coffee & Wine. «Στο Harvest συναντάς µόνο speciality coffees, οι οποίοι ανήκουν σε ένα µικρό ποσοστό της παγκόσµιας παραγωγής» αναφέρει. «Αγοράζουµε πράσινο καφέ από µικρές φάρµες της Αφρικής και της Νότιας και Κεντρικής Αµερικής, έπειτα από αυστηρές δοκιµές. Ετσι, σχεδόν κάθε εβδοµάδα, αλλάζουµε την ποικιλία καφέ, προσφέροντας στους πελάτες µας την ευκαιρία να δοκιµάσουν γεύσεις από τις καλύτερες φάρµες του κόσµου. Ενα βασικό στοιχείο του απολαυστικού καφέ είναι το καβούρδισµα. Πραγµατοποιείται από εµάς, και έτσι οι καφέδες µας διατηρούν πάντα το άρωµά τους χωρίς να αλλοιώνονται».

O Κώστας Σιδερής,ένας από τους baristas του Harvest, αναφέρει: «Αν εξετάσουµε τον καφέ στον µικροσκόπιο, διαπιστώνουµε ότι αποτελείται από κυψέλες. Περιέχει έλαια και αέρια, τα οποία τού δίνουν τη γεύση και το άρωµα. Η παρατεταµένη έκθεση του αλεσµένου καφέ στο οξυγόνο αλλοιώνει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Ηarvest, Coffee & Wine: Αιόλου 64 και Ευριπίδου, τηλ. 213 0252 284