Το πρώτο μάθημα που κάνεις είναι η ανθρωπογεωγραφία. Το Gazi College είναι το στέκι γυναικών και ανδρών κάθε ηλικίας και στυλ. Το αγαπημένο μαγαζί βρίσκει τώρα έναν νέο χώρο στο Πασαλιμάνι -τη διακόσμηση υπογράφει το δίδυμο αρχιτεκτόνων Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης- και γίνεται η ιδανική επιλογή για τον καφέ και τα πρωινά σνακ μέχρι το γεύμα και το ποτό.

O Μιχάλης Φανερωμένος μαγειρεύει πάντα με τη συνοδεία κρασιού και ορισμένες φορές μάλιστα, το βάζει και στο φαγητό. Ο σεφ πριν έρθει στο «κολέγιο» μαθήτευσε στο 1800 στη Σαντορίνη, στο Earth Café στη Κωνσταντινούπολη και στο Kitchen Bar στη Θεσσαλονίκη. Η κουζίνα είναι ανοικτή – υπό κάθε έννοια – από νωρίς με πρωινό ως αργά το βράδυ με σαλάτες, λαχταριστά πιάτα και γλυκά. Ομελέτες, croissant, πίτες, κρέπες, τοστ με σπιτική μαρμελάδα και φρέσκα σάντουιτς το πρωί και επιλογές μεσογειακών γεύσεων με σαλάτες, πίτσες, burgers και spaghetti το βράδυ δελεάζουν και τους πιο απαιτητικούς.

Αν και η φιλοσοφία είναι η ίδια με το GC του Κεραμεικού, ο νέος χώρος κάνει τη διαφορά αφού φιλοξενεί το House Corner, buffet σπιτικού φαγητού με αρκετές επιλογές, το Cocktail Station, μια μπάρα που πίσω της κρύβονται εξειδικευμένοι baristas με άφθονη δημιουργικότητα και το Upper Room, έναν χώρο ιδανικό για private parties, business lunch και meetings.

Gazi College: Γρηγορίου Λαμπράκη 117,Πασαλιμάνι / Πειραιάς, τηλ: 210 4110 309