Το όνοµά του είναι Rafale και µπήκε µε όρεξη στον γαστρονοµικό χάρτη του seafood της πόλης. Αυτές οι δύο πληροφορίες αρκούν, καθώς το εστιατόριο Rafale δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Ο λόγος είναι ένας: αφίχθη στη Βουλιαγµένη µε τα καλύτερα διαπιστευτήρια, καθώς πρόκειται γιατο αδελφάκι του γνωστού εστιατορίου Αϊ-Νικόλας στη λεωφόρο Συγγρού, το οποίο κυριαρχεί µε τα ιδιαίτερα θαλασσινά πιάτα του.

Ο χώρος του Rafale, διά χειρός Ισµήνης Κάραλη, είναι µοντέρνος και µίνιµαλ, αποπνέοντας κοσµοπολίτικο αέρα Μπέβερλι Χιλς. ∆εν υπάρχει τίποτε επιτηδευµένο. Η ηµέρα ξεκινά µε πλούσιο πρωινό, ενισχύεται µε καφέ και κορυφώνεται µε µια ανανεωµένη γκάµα πιάτων seafood µε µεσογειακό ταµπεραµέντο, διατηρώντας όµως ισορροπίες, ώστε να µη δυσαρεστήσει και τους ορκισµένους meat lovers.

Πράγµατι, ο σικελός σεφ Pino Saccheri σχεδίασε µε κάθε λεπτοµέρεια τον κατάλογο, απογειώνοντας τις άκρως µεσογειακές συνταγές. Μετά το γεύµα, και κυρίως το δείπνο, η επιλογή φαντάζει επιβεβληµένη. Ενα signature colorful cocktail µε µια πρόποση για τη νέα ηµέρα που έρχεται.

Απόλλωνος 28, Λαιµός Βουλιαγµένης, τηλ.: 210 9671184-5

*Η πααρουσίαση δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑgourmet, τεύχος 79