Από τη µύτη σε σέρνουν οι µυρωδιές στους δρόµους της Θεσσαλονίκης και σε κάθε γωνιά που στρίβεις σε περιµένει ένα τραπέζι γεµάτο µοσχοβολιστές νοστιµιές. Σε κάποια, όµως, αξίζει και µε το παραπάνω να σταθείς και να δοκιµάσεις.{{{ moto }}}

Το κλασικό και απέριττο αυτό µεζεδοπωλείο στην Κρήνη προσφέρει την ουσία της µερακλίδικης Θεσσαλονίκης. Η σπιτική λακέρδα, από παλαµίδα φυσικά και όταν υπάρχει, είναι ένα υπέρτατο αλµυρό γλύκισµα, ενώ το λιόκαφτο (κεφαλόπουλο παστό) είναι µια εµπειρία άξια του καλύτερου τσίπουρου. Επίσης, ζητήστε κάποιο «σαχανάκι», δηλαδή, για παράδειγµα, φρέσκο, φρεσκότατο, µπακαλιάρο αχνισµένο σε λαδολέµονο και αρτυµένο µε ελάχιστες ροδέλες καυτερής πιπεριάς. Εξαίρετη και η σουπιά γεµισµένη µε τυροκαυτερή.