Μου έκανε ευχάριστη εντύπωση που βρήκα, εν μέσω λεωφόρου Κηφισίας, μια τόσο φυσικά δροσερή γωνιά, περιτριγυρισμένη από πυκνές πρασινάδες, καλόγουστα διακοσμημένη, ανοιχτή όλη την ημέρα, που εκτός από τον καφέ και τα εξαιρετικά (και spicy) κοκτέιλ στο μπαρ, προσφέρει κι ένα λίαν αξιοπρεπές φαγητό, σε τιμές όσο το δυνατόν πιο προσιτές (σε σχέση πάντα με τα τσουχτερά ακόμα επίπεδα της περιοχής).
Αφού κερδίσαμε τη μάχη μας για να εξασφαλίσουμε οπωσδήποτε ένα από τα τραπέζια με το ανδαλουσιανό πλακάκι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το μενού του ελληνο-σουηδού σεφ Κρίστιαν Κηπουρού (Kristian Kipouros), που είχαμε γνωρίσει πέρσι στην Ντομάτα του Sani Resort, στο πλευρό του Χρύσανθου Καραμολέγκου.

Λουκουμάδες με φέτα, ψιλοκομμένη ντομάτα, ίσως και με μαντζουράνα, έχουμε ξαναδοκιμάσει, αλλά οι δικοί του είναι αφράτοι και ελαφρο-τηγανισμένοι, όπως θα περίμενες από έναν άξιο μάγειρα. Την ίδια εντύπωση, όχι απλά μιας καλής συνταγής, αλλά και μιας πολύ καλής εκτέλεσης, μου έδωσαν η κιμαδόπιτα σχάρας με το γιαούρτι και τη χαρίσα, κάποιες δροσερές κι ευρηματικά συνδυασμένες σαλάτες και το λαβράκι σχάρας με βινεγκρέτ από σέρι.

Δεν τρελάθηκα: Με τα λινγκουίνι με γαρίδες και σος ντομάτας με sambuca.

Πληρώνεις:
€25-€40/το άτομο. Θ.Τσ.
Λεωφ. Κηφισίας 322, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6714 054