Το εστιατόριο ΝΟΜΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στην γαστρονομική μας συνείδηση ως – αν όχι το κορυφαίο- ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Η παραμονή του για 7 χρόνια στα 50 καλύτερα και η για 2η συνεχόμενη χρονιά ανάδειξή του ως τέτοιο από τα βραβεία S. Pellegrino άλλωστε, είναι μια ελάχιστη ένδειξη.

Παρ’ όλα αυτά οι Γάλλοι του έχουν αρνηθεί το τρίτο βραβείο Michelin. Ποιος ξέρει; Ισως θεωρούν ότι η πίστη στην καθαρή πρώτη ύλη, η εντοπιότητα των προϊόντων και άφταστη δημιουργικότητα του σεφ Rene Redzepi δεν είναι αρκετά…

Το ΝΟΜΑ στεγάζεται σε μια αποθήκη του 18ου αι. στην Κοπεγχάγη η οποία μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο, με λιτές γραμμές εστιατόριο. Η αρμονία κυριαρχεί σε διακόσμηση και γεύση αλλά δεν τελειώνει εκεί.

Η πραγματική μαγεία, βρίσκεται στους επάνω ορόφους όπου στεγάζεται το Noma FoodLab, ή σε ελεύθερη μετάφραση, το γαστρονομικό εργαστήριο του NOMA. Ακολουθώντας την ίδια στιλιστική φιλοσοφία και την ανάγκη των σεφ να βρίσκονται οι πρώτες ύλες κοντά στην κουζίνα, η αρχιτεκτονική ομάδα έκαναν το ιδανικό, πραγματικότητα.

Για περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες μπείτε και απολαύστε -έστω κι από μακριά- στο www.yatzer.com