Τα πιο εύκολα κρητικά πιτάκια σερβίρονται µε ζάχαρη άχνη ή µέλι, σαν τηγανητά µικρά ραβιόλια.

ΥΛΙΚΑ (για 25 κοµµάτια)

Για τη ζύµη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ποτήρι φρέσκο γάλα

½ ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ρακή

2 κ.σ. χυµό λεµονιού

1 αβγό

Για τη γέµιση

300 γρ. ανθότυρο

3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µπασίνα αναµειγνύουµε τα υλικά της ζύµης, ζυµώνοντας πολύ καλά, µέχρι να γίνει λεία και να ξεκολλάει από τα χέρια µας. Τη σκεπάζουµε και την αφήνουµε να «ξεκουραστεί» για µισή ώρα.

Σε µεγάλο µπολ ενώνουµε τα υλικά της γέµισης.

Μοιράζουµε τη ζύµη σε 2 κοµµάτια. Αλευρώνουµε τον πάγκο της κουζίνας και µε τον πλάστη ανοίγουµε κάθε κοµµάτι σε µακρόστενο φύλλο, µήκους 50 εκ. και πλάτους 30 εκ. Κόβουµε κατά µήκος το κάθε φύλλο στη µέση. Βάζουµε στην επιφάνεια του µακρόστενου πλέον φύλλου κουταλιές της σούπας από τη γέµιση, αφήνοντας µεταξύ τους ίσες αποστάσεις. Τυλίγουµε το φύλλο σε ρολό, ξεκινώντας από τη µεγάλη πλευρά. Κόβουµε πιτάκια µε στρογγυλό κουπ πατ ή µε ένα ποτήρι κρασιού. Μαζεύουµε το περισσευούµενο φύλλο και επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία

Σε βαθύ τηγάνι, σε µπόλικο ελαιόλαδο που έχει κάψει, ρίχνουµε τα µυζηθροπιτάκια να τηγανιστούν, µέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουµε µε ζάχαρη άχνη ή µέλι.