από metereologos.gr
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017
 
 
Σπύρος Αρτελάρηςείναι Pastry Chef του Dionysos by Acropolis 

«Σούπα» πικρής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα

Μπορείτε να διατηρήσετε τη «σούπα» στο ψυγείο και να τη ζεσταίνετε σε μπεν μαρί κάθε φορά που θα τη σερβίρετε με τα φρούτα
«Σούπα» πικρής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

40 γρ. ζάχαρη

200 γρ. σοκολάτα υγείας, 70% κακάο, σε κομμάτια

25 βατόμουρα

10 μούρα

30 μύρτιλλα

5 φράουλες, κομμένες στα 4

μερικά φύλλα μέντας

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Καλύπτουμε το γλυκό με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 15 λεπτά.

Σε βαθιά πιάτα βάζουμε στη μέση τα βατόμουρα, τα μούρα, τα μύρτιλλα και τις φράουλες και στη συνέχεια περιχύνουμε με τη ζεστή σούπα. στολίζουμε με τα φύλλα της μέντας.







Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σούπα» από κεράσια με φιστίκι Αιγίνης 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.