από metereologos.gr
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017
 
 
Σπύρος Αρτελάρηςείναι Pastry Chef του Dionysos by Acropolis 

Πανακότα με ζελέ βύσσινο

Ο έτοιμος πουρές βύσσινου περιέχει αρκετή ζάχαρη. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα βύσσινα για να φτιάξετε πουρέ, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είνατο ίδιο γλυκό
Πανακότα με ζελέ βύσσινο
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 ατομικά φορμάκια ή για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ)

Για το ζελέ βύσσινο


300 γρ. έτοιμος πουρές βύσσινου (στα μεγάλα σουπερμάρκετ) ή 400 γρ. βύσσινα, χωρίς κουκούτσια

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 φύλλα ζελατίνας, των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε ένα μπολ με νερό και στυμμένα

Για την πανακότα


500 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

3 φύλλα ζελατίνας, των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε ένα μπολ με νερό και στυμμένα

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 ml σιρόπι βύσσινο, προαιρετικά, για το σερβίρισμα

100 γρ. φρέσκα βύσσινα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζελέ βύσσινο: Σε περίπτωση που επιλέξουμε τα φρέσκα βύσσινα αντί του έτοιμου πουρέ, τα περνάμε από το multi και στη συνέχεια από χονδρή σίτα, ώστε να πάρουμε τον πουρέ τους. Βάζουμε τον πουρέ, έτοιμο ή σπιτικό, μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και, αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γεμίζουμε τη φόρμα σε ύψος 1 εκ. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Πανακότα: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βράζουμε την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες.

Σουρώνουμε το μείγμα επάνω στο γιαούρτι και ομογενοποιούμε. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και προσθέτουμε το νέο μείγμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.

Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το γλυκό σε ένα πιάτο, ρίχνοντας λίγο ζεστό νερό στα τοιχώματα του σκεύους ώστε να ξεφορμαριστεί εύκολα, και σερβίρουμε, ιδανικά με σιρόπι βύσσινο και φρέσκα βύσσινα.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανακότα µε κουλί πεπονιού 
Πανακότα βανίλιας µε µαριναρισµένες φράουλες 
Πανακότα με σως πορτοκαλιού 
Πανακότα με δύο σοκολάτες και σος λευκής σοκολάτας 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Για τα φύλλα ζελατίνας | 19/07/2017 17:20
    Η ζελατίνα που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική προέρχεται δυστυχώς από κόκκαλα ζώων, κυρίως χοίρων, και συνεπώς δεν ενδείκνυται για χορτοφάγους!
    Be veggie - be happy!
    απάντηση41