ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 7 εκ.)

Για τη βάση

250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ.

160 γρ. ζάχαρη άχνη {{{ moto }}}

2 αβγά

500 γρ. αλεύρι, μαλακό

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για τη μους σοκολατας

300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια

Για το ζελέ μάνγκο – πάσιον φρουτ

100 γρ. πουρέ μάνγκο*

100 γρ. πουρέ πάσιον φρουτ*

30 γρ. ζάχαρη

10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα, μουλιασμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Mοιράζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Τα απλώνουμε στις ταρτιέρες, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και σκορπίζουμε λίγα ξερά φασόλια. Ψήνουμε τις τάρτες στον φούρνο, για 10-12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Μους σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε την κρέμα να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει.

Ζελέ: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τους πουρέδες μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ μήκους 16 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Σύνθεση: Ξεφορμάρουμε τις τάρτες. Βάζουμε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και γεμίζουμε τις τάρτες. Κόβουμε το ζελέ σε κύβους και μοιράζουμε από πάνω.

* Πουρέ κατεψυγμένου μάνγκο και πάσιον φρουτ θα βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν θέλετε να τον φτιάξετε μόνοι σας, θα χτυπήσετε τη σάρκα των φρούτων χωριστά στο multi και ύστερα θα τα περάσετε από σουρωτήρι για να αφαιρεθούν οι σπόροι και οι ίνες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμους τυποποιημένους χυμούς.