από metereologos.gr
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017
 
 
Σπύρος Αρτελάρηςείναι Pastry Chef του Dionysos by Acropolis 

Τάρτες με μάνγκο και πάσιον φρουτ

Η γλυκύτητα του μάνγκο ταιριάζει με την ελαφρώς όξινη γεύσητου πάσιον φρουτ δημιουργώντας ένα απολύτως ισορροπημένο αποτέλεσμα
Τάρτες με μάνγκο και πάσιον φρουτ
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 7 εκ.)

Για τη βάση


250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ.

160 γρ. ζάχαρη άχνη                       
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και το εσωτερικό από μισό πάσιον φρουτ σε κάθε τάρτα.


2 αβγά

500 γρ. αλεύρι, μαλακό

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για τη μους σοκολατας

300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια

Για το ζελέ μάνγκο - πάσιον φρουτ

100 γρ. πουρέ μάνγκο*

100 γρ. πουρέ πάσιον φρουτ*

30 γρ. ζάχαρη

10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα, μουλιασμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάση: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Mοιράζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Τα απλώνουμε στις ταρτιέρες, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και σκορπίζουμε λίγα ξερά φασόλια. Ψήνουμε τις τάρτες στον φούρνο, για 10-12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Μους σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε την κρέμα να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει.

Ζελέ: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τους πουρέδες μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ μήκους 16 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Σύνθεση: Ξεφορμάρουμε τις τάρτες. Βάζουμε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και γεμίζουμε τις τάρτες. Κόβουμε το ζελέ σε κύβους και μοιράζουμε από πάνω.

* Πουρέ κατεψυγμένου μάνγκο και πάσιον φρουτ θα βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν θέλετε να τον φτιάξετε μόνοι σας, θα χτυπήσετε τη σάρκα των φρούτων χωριστά στο multi και ύστερα θα τα περάσετε από σουρωτήρι για να αφαιρεθούν οι σπόροι και οι ίνες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμους τυποποιημένους χυμούς.

 





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάρτες µε καραµελωµένα αχλάδια 
Τάρτες σοκολάτας µε κεράσια 
Τάρτες με ανθότυρο και σος φράουλας 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.