από metereologos.gr
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017
 
 

Μπατσαριά

Η μπατσαριά είναι μια χορτόπιτα που φτιάχνεται με χυλό από καλαμποκάλευρο και όχι με φύλλα και συνοδεύεται από γιαούρτι
Μπατσαριά
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου)

1,5-2 κιλά διάφορα χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, μάραθο, άνηθο), πλυμένα και ψιλοκομμένα

2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

350 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη, και 150 γρ. επιπλέον, για το τέλος

150 γρ. τραχανά

3 μεσαία αβγά

300 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το ταψί και το ράντισμα

1 κιλό καλαμποκάλευρο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα χόρτα, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τον τραχανά, τα αβγά, το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με ζεστό νερό (για να μην πικρίσει η ζύμη) και τα ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός.

Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον μισό χυλό. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των χορταρικών. Αραιώνουμε τον υπόλοιπο χυλό με λίγο νερό και τον ρίχνουμε επάνω στα χορταρικά. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτα για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.