Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου, στον τοπικό διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο το 2018.

Οι 10 ημιφιναλιστ του διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef παρουσίασαν τα signature πιάτα τους σε μια τριμελή κριτική επιτροπή: ο πολυβραβευμένος Έλληνας Νίκος Ρούσσος, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Funky Gourmet με δύο αστέρια Michelin, καθώς και του OPSO στο Λονδίνο, ο Ισραηλινός σεφ Chaim Cohen, μια ηγετική φυσιογνωμία στην γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show Master Chef και ο Τούρκος σεφ İsmet Saz, σεφ & ιδιοκτήτης του εστιατορίου TOI Akaretler. Όλοι οι κριτές δοκίμασαν και αξιολόγησαν κάθε πιάτο, με γνώμονα τους πέντε Χρυσούς Κανόνες: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα.
Νικήτρια ανακυρύχθηκε η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, με το πιάτο Ελλήνων Γεύσεις, ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους. Η Κωνσταντίνα προχωρά στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018 στο Μιλάνο, ανάμεσα σε 21 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. «Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα μέρος στον διαγωνισμό και κατάφερα μέσα από τη δουλειά μου να αναδείξω τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μου! Είναι μοναδική εμπειρία να γνωρίζεις, να μαγειρεύεις και να κρίνεσαι από έμπειρους σεφ από διαφορετικές χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις και να έρχεσαι κοντά με ανθρώπους στην ηλικία σου που μπορεί να μη μιλάτε την ίδια γλώσσα αλλά έχετε ένα κοινό πάθος: την ανάδειξη της σύγχρονης γαστρονομίας».
Μέχρι τον μεγάλο τελικό, η Κωνσταντίνα, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του μέντορά της Νίκου Ρούσσου, καλείται να εξελίξει το signature πιάτο της και να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα υλικά, τις τεχνικές, την παρουσίαση και την ιστορία του.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό μπορείτε να διαβάσετε εδώ