από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 
 

Τηγανητές μπανάνες με σάλτσα σοκολάτας

Σερβίρετέ τες στο brunch ή ως επιδόρπιο μαζί με μία μπάλα παγωτό και συνοδεύστε με το ίδιο μαύρο ρούμι που χρησιμοποιήσατε στη συνταγή
Τηγανητές μπανάνες με σάλτσα σοκολάτας
Φωτογραφία:Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 5 κομμάτια)

Για τη σάλτσα σοκολάτας


200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

80 ml σιρόπι γλυκόζης

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

100 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια

60 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια

Για τις μπανάνες

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

5 μπανάνες

100 γρ. ζάχαρη

30 ml μαύρο ρούμι

EKTEΛΕΣΗ

Σάλτσα σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα να βράσει για 5 λεπτά μαζί με τη γλυκόζη και τους σπόρους της βανίλιας. Σουρώνουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα δύο είδη σοκολάτας και ανακατεύουμε, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε στην άκρη.

Μπανάνες: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις μπανάνες. Μόλις πάρουν χρώμα τις γυρίζουμε από την άλλη, τις τηγανίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Σβήνουμε με το ρούμι, τηγανίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη, ώστε να αποκτήσουν κρούστα οι μπανάνες, σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκτυο μαμάδων: Τηγανίτες με μπανάνα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.