Υλικά (για 2 άτομα)

1 λαβράκι 600-800 γρ.
1 λάιμ, τον χυμό
30 ml έ.π. ελαιόλαδο
20 ml σόγια σος
10 ml χυμό από σαγκουίνι
10 ml μηλόξιδο
20 γρ. κορινθιακές σταφίδες
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

Για την gremolata δενδρολίβανου

50 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
20 γρ. ξύσμα από λεμόνι, ακέρωτο
50 ml έ.π. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

80 γρ. baby σπανάκι, τα φύλλα
40 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη
5 κόκκινα ραπανάκια, κομμένα σε φλοίδες

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας καλά τα υλικά για την gremolata.

2. Βγάζουμε τα κόκαλα από το λαβράκι, κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια. Σε μια μπασίνα ενώνουμε τη gremolata με τα υπόλοιπα υγρά της συνταγής, τις σταφίδες και τη σκόνη τσίλι και μαρινάρουμε το ψάρι για τουλάχιστον 5 λεπτά. Όσο περισσότερο μένει το ψάρι στα οξέα του λεμονιού και του ξιδιού τόσο περισσότερο ψήνεται.

3. Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα και ρίχνουμε το σπανάκι, τη μαραθόριζα και τα ραπανάκια. Ανακατεύουμε ώστε να εμποτιστούν και τα λαχανικά.

4. Σερβίρουμε αμέσως το λαβράκι με τη σαλάτα από πάνω.