από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Γλυκό «πέστο» με παγωτό και μπισκότα

Για να επιτύχετε δυνατούς αρωματικούς συνδυασμούς χρησιμοποιήστε καλό βούτυρο και επιλέξτε παγωτό με προσωπικότητα
Γλυκό «πέστο» με παγωτό και μπισκότα
Φωτογραφία:Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

1 ματσάκι βασιλικό

20 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο*

20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ.

30 γρ. ζάχαρη άχνη

80 ml νερό

500 γρ. έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας

500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας

500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες ή φρούτα του δάσους ή βανίλιες ή ανανά σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μπλέντερ χτυπάμε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το βούτυρο, την άχνη και το νερό για μερικά λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα κρεμώδες μείγμα.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα βάζοντας σε στρώσεις το παγωτό, τα μπισκότα – σπασμένα ή όχι, ανάλογα με το μέγεθός τους – και τις φράουλες. Περιχύνουμε με την κρέμα του βασιλικού.

* Πώς καβουρντίζουμε τους ξηρούς καρπούς


Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ρίχνουμε τους καρπούς και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.