από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Πουτίγκα με καβουρμά σε αλμυρό κέικ

Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό αλλαντικό της Μακεδονίας και της Θράκης και τρώγεται ωμός ή μαγειρεμένος
Πουτίγκα με καβουρμά σε αλμυρό κέικ
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Kέικ: χτυπάω ελαφρά 4 αβγά σε ένα μπολ. Προσθέτω 10 ml έ.π. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω σιγά σιγά 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ½ φακελάκι μαγιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Ψιλοκόβω 80 γρ. λιαστές ντομάτες και 1 ματσάκι μάραθο και κόβω σε κύβους 80 γρ. φέτα. Τα ρίχνω στη ζύμη.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνω μια φόρμα για κέικ και ρίχνω το μείγμα. Ψήνω στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.  

Πουτίγκα: Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό 300 γρ. καβουρμά, αλατοπίπερο, 3 αβγά, 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και 250 ml γάλα. Μοιράζω σε 8 ατομικές φόρμες σιλικόνης, σε σχήμα ράβδου.

Ψήνω στον φούρνο στους 160°C μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αφήνω να κρυώσουν και ξεφορμάρω τις μικρές πουτίγκες. Βάζω την καθεμία επάνω σε μια φέτα κέικ (υλικά για 8 άτομα).




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.