από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Παγωτό πικρή σοκολάτα µε µπαχαρικά

Το ιμβερτοσάκχαρο είναι ένα μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης που υπόσχεται να δώσει σώμα και γλυκύτητα στο παγωτό, χωρίς να το κάνει λιγωτικό
Παγωτό πικρή σοκολάτα µε µπαχαρικά
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα)

1.500 ml γάλα

500 ml κρέµα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. ιµβερτοσάκχαρο (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

10 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

ξυλάκια κανέλας

1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους

10 κόκκοι µαύρου πιπεριού

µία πρέζα µοσχοκάρυδο

φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

500 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 70% κακάο, σπασµένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, και τα ζεσταίνουµε. Βυθίζουµε στην κατσαρόλα το ειδικό θερµόµετρο και µόλις δείξει 80°C αποσύρουµε από τη φωτιά.

Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει και να πέσει στους 45°C. Το περνάµε από σήτα και το ανακατεύουµε µε τη σοκολάτα. Αφήνουµε τη θερµοκρασία να πέσει στους 4°C και το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε σε µεταλλικά δοχεία παγωτού στην κατάψυξη, στους -18°C.

TIP

Αν επιλέξετε κάποια σοκολάτα με μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.