από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Πατατοσαλάτα με άρωμα πορτοκαλιού

Οι πατάτες πρέπει να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για να μη μελώσουν
Πατατοσαλάτα με άρωμα πορτοκαλιού
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Χρησιμοποιώ το λάδι που περίσσεψε από τη συνταγή χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί  σουρώνοντάς το από το ταψί. Προσθέτω 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ανακατεύω.

Πλένω καλά εξωτερικά 6-8 πατάτες και τις βάζω σε ένα καθαρό ταψί. Περιχύνω με το λάδι που έχει πλέον άρωμα πορτοκαλιού. Προσθέτω 10 σκελίδες σκόρδο και 1-2 κλαδάκια θυμαριού. Σκεπάζω με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο της προηγούμενης συνταγής και ψήνω στον φούρνο στην ύψιστη θερμοκρασία για 35-45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες.

Βγάζω τις πατάτες και τις χονδροκόβω. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και τις σερβίρω σε σαλατιέρα. Κόβω από πάνω 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες,  1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια και 2-3 κυδωνάτες φέτες από το  πορτοκάλι κονφί της προηγούμενης συνταγής. Προαιρετικά, κόβω και 1 σφιχτή ντομάτα και βρέχω με λίγες σταγόνες λεμονιού (υλικά για 6 άτομα).



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.