Υλικά (για 4 άτομα)

1 φλ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα

7 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλ. ψίχα κολοκύθας, τριμμένη

2 φλ. ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

1 φλ. ζεστό νερό

αλάτι, πιπέρι

50 γρ. σπανάκι, τα φύλλα

1-2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε ένα ταψί ή πυρέξ ανακατεύουμε το ρύζι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τον ζωμό λαχανικών, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Φροντίζουμε τα υλικά να έχουν καλυφθεί τελείως με τα υγρά. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε το ριζότο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, αν έχουμε χρησιμοποιήσει ρύζι καρολίνα. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει αρμπόριο, θα χρειαστούμε 30-45 λεπτά. Αν δούμε ότι το ρύζι δεν έχει υγρά και δεν είναι ακόμη ψημένο, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό ζωμό ή νερό. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει ψηθεί και έχει χυλώσει.

Βάζουμε το σπανάκι με τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο multi και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια αλοιφή όπως το πέστο.

Βγάζουμε το ριζότο από τον φούρνο, προσθέτουμε το σπανάκι και το φασκόμηλο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σερβίρουμε το ριζότο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εύα Στειακάκη, realfamilyfoοd.com