από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017
 
 

Κρέμα ανθότυρου με άρωμα μανταρινιού

Σερβίρεται ιδανικά με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
Κρέμα ανθότυρου με άρωμα μανταρινιού
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά (για 4 άτομα)

αλεύρι για το ταψί

20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ., και λίγο ακόμη, για το ταψί

520 γρ. ανθότυρο

50 γρ. μέλι

230 γρ. ζάχαρη

3 κρόκους αβγών

2 βανιλίνες

ξύσμα από 2 μανταρίνια

1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ανθότυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίχνουμε το βούτυρο, τις βανιλίνες, το ξύσμα, τη μαστίχα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Aφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο). Βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού, διαπιστώνουμε αν είναι έτοιμο (η λάμα πρέπει να βγαίνει καθαρή). Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.