Ετοιμάζω τη βινεγκρέτ φέτας: Βάζω στο μπλέντερ 100 γρ. φέτα, 1 κρόκο αβγού και λίγο αλάτι και αρχίζω να ρίχνω σιγά σιγά 20 ml ηλιέλαιο και 60-80 ml ξίδι, αραιωμένο σε 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό. Προσθέτω το ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο, και χτυπάω μία ακόμη φορά.

Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνω 1 μελιτζάνα και 2 πράσα (μπορείτε να επιλέξετε όποια λαχανικά σάς αρέσουν), αλατοπιπερώνω και τα ψήνω είτε στα κάρβουνα είτε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να καούν εξωτερικά. Τα ξεφλουδίζω με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού και τα βρέχω με 50 ml χυμό λεμονιού και 50 ml έ.π. ελαιόλαδο για να μη μαυρίσουν. Τεμαχίζω και αφήνω στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά.

Ψήνω με τον ίδιο τρόπο 10 σπαράγγια, 10 μανιτάρια πλευρώτους και 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, χωρίς ωστόσο να τα αφήσω να καούν. Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τα διατηρώ ζεστά.

Σε νερό που σιγοβράζει, με λίγο αλάτι και λίγο ξίδι, ετοιμάζω 4-5 αβγά ποσέ μελάτα.

Σερβίρω στα πιάτα αρχίζοντας με τη βινεγκρέτ της φέτας. Από πάνω μοιράζω τα ψητά λαχανικά, ζεστά, το κάθε αβγό στο κέντρο και πασπαλίζω με 200 γρ. τυρί μετσοβόνε, σε φλοίδες (υλικά για 4-5 άτομα).