ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

300 γρ. πράσινα μήλα, με τη φλούδα

χυμό από ½ λεμόνι

350 γρ. λευκό λάχανο

350 γρ. κόκκινο λάχανο

50 γρ. σταφίδες και λίγες ακόμη, για το σερβίρισμα

50 γρ. κουκουνάρι

20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 ml μηλόξιδο

50 ml χυμό ροδιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα σε μπαστουνάκια. Τα βάζουμε σε μπολ με λίγο νερό και τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Κόβουμε τα λάχανα σε λεπτές φέτες (στο μαντολίνο) και τα βάζουμε σε ευρύχωρη σαλατιέρα.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε στα λάχανα τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μήλα, αφού πρώτα τα σουρώσουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γαρνίρουμε με λίγες σταφίδες και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.