ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

1 φύλλο κουρού

6 κ.σ. τυρί κρέμα

2 αχλάδια, σε 12 φέτες πάχους 1 εκ.

200 γρ. blue cheese, σε 12 κομμάτια

150 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρόκο αβγού

μαυροκούκι και σουσάμι, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το φύλλο κουρού σε 6 λωρίδες, κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Κόβουμε κάθε λωρίδα στη μέση, ώστε να προκύψουν 12 κομμάτια φύλλου. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο, το αλείφουμε με ½ κ.σ. τυρί κρέμα και βάζουμε στην άκρη του ένα κομμάτι αχλάδι, 1 κομμάτι blue cheese και 1 κ.σ. απάκι. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις δύο πλευρές του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο με το ελαιόλαδο. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αραδιάζουμε τις φλογέρες. Τις αλείφουμε με το μείγμα του ελαιόλαδου και τις πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.