ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ ΚΕΪΚ, ΤΩΝ 20 εκ.)

500 γρ. αλεύρι μαλακό

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ. ζάχαρη

2 ½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 βανιλίνη

220 γρ. αβγά (περίπου 3 μεγάλα αβγά)

200 γρ. χυμό μπανάνας

200 γρ. μπανάνες, τη σάρκα, σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια μπασίνα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Στον κάδο του μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα Κεϋλάνης και τη βανιλίνη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τον χυμό της μπανάνας. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία σκάλα και προσθέτουμε στον κάδο εναλλάξ τα υγρά και το αλεύρι με το μπέικιν, σε τρεις δόσεις το κάθε ένα (πότε το ένα, πότε το άλλο). Μόλις ενωθούν τα υλικά, χωρίς να χτυπήσουμε πολλή ώρα, προσθέτουμε τους κύβους της μπανάνας και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.

Καλύπτουμε εσωτερικά τις φόρμες κέικ με λαδόκολλα (ή τις βουτυρώνουμε και της αλευρώνουμε). Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στις φόρμες μέχρι τα 2/3 του ύψους τους και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.