από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο

Προσθέστε από επάνω και λίγο γκερεμέζι Ηπείρου. Ταιριάζει υπέροχα
Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πλένω 1 γαλλική σαλάτα και αφήνω τα φύλλα της ολόκληρα. Ψήνω στη σχάρα ή στο τηγάνι 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο λεπτές φέτες. Το μαρινάρω σε 5 κ.σ. πελτέ ροδιού, αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβω 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 3-4 δαμάσκηνα. Τα ανακατεύω σε ένα μπολ με  χυμό από 1 λεμόνι, 50 ml έ.π. ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι.

Καβουρντίζω σε στεγνό τηγάνι 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα.

Στρώνω σε μια πιατέλα τα φρούτα, γαρνίρω με τα φύλλα της γαλλικής σαλάτας και 20 φύλλα σέλινου,  20 φύλλα δυόσμου, 30 φουντίτσες άνηθου,  30-40 φύλλα μαϊντανού και βρέχω με λίγο λαδολέμονο. Προσθέτω από επάνω το κοτόπουλο,
τα αμύγδαλα, 1/2 ρόδι, τους σπόρους και κουταλιές από 3 παραγινωμένους λοτούς (υλικά για 8 άτομα).


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.