ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6-8 ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ)

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

250 γρ. σοκολάτα υγείας, ψιλοκομμένη

80 γρ. άχνη ζάχαρη και λίγη ακόμα για το τέλος

50 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

250 γρ. αβγά, ολόκληρα (περίπου 4 μεγάλα αβγά)

130 γρ. αλεύρι μαλακό

100 γρ. φλούδα πορτοκάλι γλασέ, κομμένη σε κύβους και λίγη ακόμα για το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δύο είδη ζάχαρης, το τζίντζερ και τα αβγά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το αλεύρι και το πορτοκάλι γλασέ.

Ρίχνουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 8-9 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τελειώνουμε με 3 κύβους πορτοκαλιού και σερβίρουμε αμέσως (για να είναι υγρό το κέντρο τους). Εναλλακτικά, αν επιθυμούμε να τα ξεφορμάρουμε, μπορούμε να τα ψήσουμε σε ατομικά μικρά μεταλλικά τσέρκια καλυμμένα εσωτερικά με λαδόκολλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.